Migrenin ortaya çıktığı bölgeye bağlı olarak hemen iyileşme hissedilebilir, özellikle burunu da kapsayan operasyonlarda birkaç hafta içinde olumlu etkiler görülmeye başlar.
Sıkça Sorulan Sorular
Operasyon Nerede Yapılır?
Operasyon genel anestezi altında ameliyathanede yapılır ve hasta genelde 1-2 gün hastanede kontrol altında tutulur.
Operasyon Sonrası süreç nasıldır?
Hasta operasyondan 1-2 gün sonra taburcu olur. Hasta 1 hafta içinde normal hayatına geri döner.
Kimler operasyon için adaydır?
Bir ay içinde en az 2-3 şiddetli migren atağı geçirmiş ve hiçbir ilaçlı tedaviye yanıt alamamış hastalar tedavi için adaydır. Öte yandan ilaçlı tedaviye yanıt alsa dahi ilaç yan etkilerinden şikayetçi olan ve ömür boyu bu tedaviye devam edemeyecek hastalara da kesinlikle önerilir.
Operasyon öncesi hangi testler yapılır?
Genel anestezi prosedüründeki tüm testler hastaya uygulanır. Ayrıca özellikle gözün arkasında ağrı hisseden hastalara bilgisayarlı tomografi taraması uygulanarak sinüsler ve burun için kontrol edilir.
Hasta operasyona nasıl hazırlanır?
Hastanın ameliyat öncesi 3 hafta, sonrası 1 hafta aspirin ve benzeri ilaçları kullanmaması gereklidir. Hekiminiz operasyon öncesi tüketilmemesi gereken gıdaları da ayrıca listeleyecektir. Özellikle kan sulandırıcı medikal ve bitkisel ilaçlar kesinlikle tüketilmemelidir.
Operasyon ne kadar sürer?
Hastanın tetik noktalarına göre değişmektedir. Operasyon 1 – 5 saat arası sürmektedir.
Operasyon sonrası migren ilaçlarına devam edilmeli mi?
Operasyon sonrası hekim kontrolü dışında aspirin ve benzeri hiçbir ilaç kullanılmamalıdır. Özellikle migren ilaçlarının kullanımına gerek kalmayacaktır. Operasyondan 1 hafta sonra hiçbir kısıtlama yoktur ama yaklaşık 3 hafta boyunca ağır egzersizlerden kaçınılması önerilir.