0 530 074 47 04 info@migrencerrahisi.com.tr

Migren Ameliyati Nerede Yapiliyor?

migren

Migren Ameliyati ile ilgili en cok gelen sorulardan biri de Turkiye’de hangi illerde yapildigidir. Esasinda Avrupa’dan da gelen sorulardan biri “Migren Ameliyati hangi illerde yapiliyor” olur. Maalesef migren ameliyati ile ilgili en buyuk konulardan biri de henuz yaygin olarak bilinmemesi ve deneme asamasindaki bir cerrahi oldugu dusunulmesidir.

 

Migren ameliyati Amerika’da yaklasik 20 yildir yapilan bir migren tedavisidir ve kesinlikle deneme asamasinda olan bir cerrahi değildir. Avrupa da ise henüz yaygin olarak bilinmemekle birlikte hemen hemen migren cerrahisi yapilan ulke yoktur. Bu da Turkiye’yi ciddi anlamda migren tedavisi ile ilgili bir merkez haline getirmektedir. Ozellikle Avrupa’da nöroloji uzmanlari dahil migren ameliyatini benimsemekte ve bizlere hasta yönlendirmektedir. Cunku maalesef hasta kronik hale geldiği zaman migrene hic bir ilaç iyi gelmemektedir.

 

Migren ameliyati için Turkiye’den baslica Istanbul, Ankara, Bursa, Antalya sehirlerinden hastalar gelmektedir. Migren ameliyati temel plastik cerrahi eğitimlerinde verilen bir alan olmadigindan dolayi bu alanda cerrahlarin kendilerinin eğitim almalari ve deneyim kazanmalari sart olmuştur. Bunun için de en iyi merkez Amerika Birlesik Devletleri’dir. Dolayisiyla maalesef Turkiye”deki devlet hastanelerinde migren ameliyati yaygin olarak yapilmamaktadir. Migren ameliyatinin basarili olabilmesi için yapacak plastik cerrahin bu alanda deneyimli ve eğitimli olmasi sarttir.

 

Istanbul’da ozel hastanede yapilan migren ameliyatinda maalesef SGK’dan faydalanilamamaktadir. Ancak hastaya gore degisen migren ameliyati fiyatlarinda migren hastalari için odeme kosullari bulunmaktadır. Istanbul’da sadece 2 gun kalinmasi migren ameliyatinin hangi sehirde yapildiginin onemini kaldirmaktadir. Cunku hemen hemen butun sehirlerden Istanbul’a migren hastasi tedavi olmak için gelmektedir.