90 lı yılların başında varlığı kanıtlanan migren, baş ağrısından çok nörolojik bir hastalıktır. Başın belli bir bölgesinde yoğunlaşan ağrı kişilere zor zamanlar geçirmektedir. İş gücünü düşüren migren ataklar halinde gelmektedir. Atakların süresi 4 saatten 48 saate kadar çıkmaktadır. Migrenin aşamalarına göre tedavisinin ilaçla ya da ameliyatla yapılması mümkün olmaktadır. Migrenin belirtileri ile diğer baş ağrılarından ayrılmaktadır. Belirtileri; başın belli bir yanında olan şiddetli ağrı, bulantı, kusma, bulanık görme, halsizlik, dikkat kaybı, uyuşukluk ve bilinç kaybı olarak ortaya çıkmaktadır. Migrenin yaşına göre belirtileri hafif ya da daha şiddetli yaşanmaktadır.
Migren tedavisi ülkemizde gelişmiş teknolojiye uygun olarak yapılmaktadır. İlaç tedavisinin yanıt alınamadığı ileri derecedeki migren tedavilerinde ameliyat önerilmektedir. Eskiye oranla ameliyatlar artık daha modern olduğundan ameliyatların tercih edilmesi de fazlalaşmıştır.
Migren ameliyatı öncesinde migrenin ataklarının şiddeti kontrol edilmektedir. Migren ağrısının yoğun olarak patlak verdiği nokta cerrahi müdahale ile düzeltilerek migrenin oluşumu engellenmektedir. Migren, bio-elektrik akımını doğru bir şekilde boşaltılmaması sonucunda alın, ense, şakaklarda görülen şiddetli ağrılara neden olabilen hastalıktır.
Migren tedavi edilmediğinde damarların fonksiyonlarını bozarak tansiyon yüksekliğine neden olabilmektedir. Felç ya da beyin kanamasına kadar giden süreç içerisinde migren ciddi rol almaktadır.
Migrenin nasıl oluştuğu konusunda kesin bir şey söylemek mümkün değildir. Migren ameliyatı hastaların çok kısa sürede migrenden kurtulmalarına neden olmaktadır. Migren ameliyatı modern tıbbın gereği olarak son derece gelişmiş teknolojiye göre hastaların ameliyatlarını kısa sürede başarıyla ve güvenle sonuçlandırmaktadır. Hastalar ameliyat öncesi ve sonrasında yaklaşık bir ay gibi bir süre sigara alışkanlıklarına dur demek zorundadırlar. Çünkü nikotin alımı migreni tetiklediği için iyileşme sürecini olumsuz olarak etkilemektedir.