Migren krizlerinden bunalan hastaların çoğu ameliyat olmaya karar vermektedirler. Ameliyat kelimesi bile insanı korkutmaya yettiği için bu konuda iyice düşünüp, çeşitli araştırma ve görüşmelerden sonra son kararı vermek gerekiyor. Migren ameliyatı da her ameliyat gibi öncesinde ve sonrasında dikkat edilecek durumlar sayesinde iyileşme sürecinin daha hızlı ilerlemesini sağlamaktadır. Ameliyata hazırlıkta diyebileceğimiz ameliyat öncesi yapılması gerekenlerden ilki sigara içilmemesidir. Ameliyattan 2-3 hafta önce sigara içmeyi bırakmak gerekiyor. Çünkü sigaranın içilmesi ameliyattan sonra oluşabilecek yara veya morlukların iyileşmesini geciktirebilir. Sigara içilmemelidir derken aslında sigara ile birlikte puro, tütün ve nargilenin de içilmemesi gerektiğini unutmayınız. Herhangi bir ağrı kesici alınmamalıdır. Sayacağımız destekleyici ilaçlarının da alınmaması son derece önemlidir. E vitamini ilaçları, balık yağı ve omega 3 içeren kapsül ilaçlar, Diyet için kullanılan ilaçlar ve çaylar ve ayrıca alkol da alınmaması gerekmektedir. Bunların dışında kullanılan uyku hapları hormon ilaçları ve anti-depresan ilaçlarının da ameliyat öncesi kullanılmaması daha iyidir.
Genellikle ameliyat öncesi dikkat edilmesi gereken durumlar bu şekildedir. Migren ameliyatı yapıldıktan sonra hastanın daha hızlı bir iyileşme süreci geçirmesi açısından dikkat etmesi gereken durumlar da vardır. Bu durumlara geçmeden önce kısa da olsa ameliyatın nasıl yapıldığını anlatmak daha yararlı olacaktır. Migren ameliyatı endoskopik bir uygulama ile yapılmaktadır. Küçük bir kamera saç derisinin bir kısmı kesilerek içeriye alınır ve sinirlere ulaşılarak orada sıkışmış alanlar gevşetilir, bu alanlar serbest bırakılır. Ameliyat yaklaşık bir saattir. Ameliyattan sonra oluşabilecek yan etkiler ise çeşitli morluklar, enfeksiyon, kanama veya yaralar oluşabilir. Bu yan etkilerin çabuk iyileşmesi sizin elinizdedir. Ameliyat sonrası dikkat etmeniz gereken ilk durum ilk beş gün alkolden ve sigaradan uzak durmanız gerekiyor. Beslenmenize dikkat edin, düzenli ve hiçbir öğün atlamadan yemeklerinizi yiyiniz. Bu süreçte iyice dinlenmekte çok önemlidir. Kendinizi stresli ortamlardan, kişilerden ve olaylardan alıkoyunuz. İyileşmeniz ve sağlığınızın daha önemli olduğunu unutmayınız. Ameliyattan iki veya üç gün sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Yalnız ameliyat saç deriniz kesilerek yapıldığından saçlarınızın iyice kurumasına dikkat ediniz. Ameliyattan bir hafta sonra pansuman için hastaneye doktorunuzun yanına gitmelisiniz. Pansuman saç derinizin biran önce iyileşmesi ve enfeksiyon kapmaması için önemlidir.
Aşağı yukarı migren ameliyatı sonrası yapılması gerekenler bunlardır. Eğer ameliyattan sonra hastanede kalmaya devam etmişseniz zaten oradaki hemşire ve doktorlar her konuda yardım edeceklerdir. Yalnız ameliyattan hemen sonra evine gidenlerdenseniz bu noktada söylediklerimizi dikkate almak zorundasınız. Aksi takdirde tam bir iyileşme sağlayamazsınız. Ameliyat sonrasındaki süreci ailesiyle birlikte geçirmek isteyenler genellikle hastanenin o boğucu havasından biran önce kurtulmak isteyen kişilerdir. Evinde daha rahat edeceğini düşünürler. Evde kalmasında herhangi bir sakınca olmadığı söylenmişse hastanın evde kalmasında bir engel yoktur. Yalnız kendine dikkat edip, bolca dinlenmelidir. Doktorun söylediği tüm talimatları harfiyen yerine getirmelidir. Migren diğer hastalıklara benzemediğinden en ufak bir düzensizlik bile baş ağrılarının tekrar başlamasına sebep olabilir. Bunlardan ötürü migreni tetikleyen tüm durumlar azaltılmalıdır. Kesinlikle doktorun talimatları dışında ilaç alınmamalıdır. Alınacak yanlış bir ilaç ameliyatın olumlu havasını tamamen bozup, hastalığın iyileşmesini yavaşlatabilir. Diğer yandan ailenizle hoş vakitler geçirin, ne kadar mutlu anlarınız olursa o kadar stres ve depresyondan uzak durursunuz. Bu durumda migreninizin iyileşmesinde hızlı bir etki yaratacaktır. Migren hastalığının daha önce yaşam şekliyle de ilgili olduğunu söylemiştik. Mutlu bir yaşam beraberinde sağlığınızı geri getirir.