Çağın önemli hastalıklarından biri olan migren baş ağrısı yapan ve nerdeyse kişinin normal aktivitelerinin yerine getirilmesine engel olabilecek şiddette bir baş ağrısıyla birlikte bulantı, kusma, bulanık görme, kısmı geçici felç, halsizlik ve ışığa karşı hassasiyet migrenin başlıca belirtilerindendir. Başın belli bir bölgesinde yoğun ve şiddetli bir ağrıya neden olan migrenin tedavisi günümüzde oldukça gelişmiş teknolojiyle sorunsuz olarak yapılmaktadır.
Beynin bio elektrik konsantrasyonun bozularak elektriğin başın her hangi bir bölgesindeki sinirlere baskı uygulaması sonucunda genişleyen damarlar şiddetli baş ağrısına neden olmaktadır.
Migren tedavisi sırasında öncelikle migren ataklarının sıklığı ve hangi bölgenin daha fazla ağrıdığı tespit edilmektedir. Tespit edilen migrenin yerleştiği daha doğrusu beyinden hızla boşaltılan elektriğin genişlettiği sinirler cerrahi müdahale ile eski haline getirilmekte ve böylece migren ağrılarının önüne geçilmesi sağlanmaktadır. Migren ağrısı tansiyonu da yükseltme eğilimine girdiğinden bulantı ve kusma sırasında beyin kanamasına neden olabilecek ciddi bir hastalıktır. Migren hastaları mutlaka bir nöroloğa giderek kendileri için en uygun tedavi yöntemini uygulayarak migrenden kurtulabilirler.
Baş ağrısını önemsemeyenler ileride beyin damarlarının zarar görmesiyle oldukça ciddi bir hastalığa neden olabileceği unutulmamalıdır. Migren ameliyatı günümüzde oldukça basit bir şekilde yapılmaktadır. Migren ataklarının kontrol altına alınarak en çok hangi bölgenin ağrıya neden olduğu tespit edilmektedir. Daha sonrasında ameliyat için hazırlıklara geçilerek hasta için en uygun zaman ayarlanmaktadır. Sigara kullananlar için ameliyat öncesinde 15 gün öncesinden sigara bırakılmaktadır. Ameliyat sonrasında da bir süre sigara içilmemesi migrenin tekrar oluşmaması için oldukça önemli bir süreci teşkil etmektedir. Her hastalıkta olduğu gibi migrenin tedavisi de kişinin kendi iradesiyle başa çıkılabilmektedir. Bilinçli olup migren hastalığından kurtulmak artık mümkündür.